Het geheim van een gezond en gelukkig leven is bekend, maar waarom maken zo weinig mensen gebruik van die kennis?

Meer energie, fit zijn en er jeugdig uitzien? Word je geleefd of leef je zelf? Sta je elke dag vol energie op of gaat dit moeizaam?

Na zelf jarenlang met gewichtsproblemen, lees jojo-effect, te leven, zet ik nu mijn kennis in om jou met je gezondheid en het afvalproces te helpen.

Er zijn drie hoofdthema’s die aandacht nodig hebben: Voeding, beweging en mind-set. Ziektebeelden kunnen alleen op de lange termijn verdwijnen, als ook de psychologische thema’s worden gezien. In mijn praktijk gaan we deze thema’s samen aanpakken.

Ik las boeken over gezondheid, gezonde voeding, diëten, psychologie. Maar vooral heb ik heel veel kookboeken gelezen, want koken was en is een passie van mij.

Tijdens de opleiding Orthomoleculair Gewichts-management (oftewel hoe werkt mijn lichaam, hoe val ik af en blijf ik op gewicht) viel het eerste kwartje en daarmee de kilo’s.

Kort daarna schreef ik het boek “Het Wereld Dieet” om de weg naar bewustwording in voeding te beschrijven en zo ook anderen te inspireren. Ik was niet alleen want er zijn inmiddels 1,9 miljard mensen wereldwijd met overgewicht!!

De rode draad in dit boek is de bestaande eetgewoontes te veranderen. Maar hoe doe je dat in de praktijk?! Ik wil de opzienbarende wetenschappelijke feiten graag met mensen delen, die ook hun gezondheid willen verbeteren. Aan de hand van simpele weekmenu’s hoef je niet na te denken wat je kookt of eet. Geen stress, wel lekker eten en je steeds gezonder voelen!

“Voeding is noodzakelijk voor het lichaam en de ziel. Het kan ons genezen maar ook ziek maken. De kunst is de juiste voeding te kiezen en daarmee weer de controle over je eigen lichaam en daarmee je leven terug te krijgen.

Overgewicht heeft vele oorzaken en deze waren op te lossen, doordat ik het met mijzelf aanging. De juiste mind-set, gezonde voeding, beweging en een uitgebreid bloedonderzoek waren de sleutelwoorden.

Ik geloof in het anders denken, het anders aangaan van het probleem, zo vond ik de oplossing. En niet onbelangrijk, het gaf mij de controle over mijn leven weer terug. Mensen met gezondheidsproblemen en overgewicht help ik stap-voor-stap om hun ideale gezondheid, gewicht én geluk terug te vinden.

Mede dankzij de geweldige mensen om mij heen, die mij steunen, bemoedigen en van mij houden zoals ik ben. Als ik het kan, kun jij het ook!

De ontdekkingsreis ging verder… want ik ontdekte een totaal nieuwe wereld: vegan, plantaardig, volwaardige voeding. Ik besloot mij hierin helemaal onder te dompelen, deed de opleidingen in Oostenrijk bij vegan-expert dr. Rüdiger Dahlke. Verbaasd én opgetogen over de verbluffende effecten.

Ik ontdekte geweldige plantaardige alternatieven. Van iedere dag vlees, vis, zuivel en ei, ging ik geleidelijk naar voornamelijk plantaardige voeding. In het dagelijkse leven streef ik naar 90% plantaardige voeding en 10% dierlijke voeding.

Bovendien geeft het mij een geweldig gevoel om bewust te leven en aandacht te hebben voor mens, dier en de aarde. Als je eenmaal van deze leefstijl hebt geproefd wil je niet meer terug.

Marina Numan, vegan en plant-based food expert.

Mijn praktijk én plantaardige kookstudio nodigt jou uit!

In mijn praktijk geef ik de cliënten veel kennis, handvatten en huiswerk 😉 mee om de bewustwording in voeding, beweging en mind-set succesvol aan te gaan. Bovendien bestaat de mogelijkheid om plantaardige gerechten te maken in de kookstudio.

Graag nodig ik je uit om een afspraak te maken en/of een vegan workshop te volgen.
Wil je de nieuwsbrief ontvangen, meld je dan even aan.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Marina Numan

Bekijk mijn cursussen en workshop. Of maak een afspraak.