Courgette spaghetti met pesto, vegan

Een filmster heeft ooit gezegd: “Diegene die een pasta bedenkt zonder koolhydraten, heeft goud in handen”.

In die dagen werden Judy Garland en Ginger Rogers nog in een korset gehesen en aten vrij weinig. Spaghetti en macaroni gingen aan hun neus voorbij, om maar zo thin mogelijk te blijven. Hadden ze maar een spiralizer in hun keuken om deze zelfgemaakte vegan spaghetti met pestosaus te maken, dan konden ze zich daarop verheugen. Waarschijnlijk hebben de dames ook veel groenten en low carb gegeten, want ze zagen er geweldig uit. Spaghetti van groenten is gewoon fun!

Ingrediënten: 2 courgettes

Voor de pesto:

2 eetlepels pijnboompitten / 100 gram rauwe spinazie / handje cashewnoten / 1 dl olijfolie extra virgine / 8 zongedroogde tomaatjes op olie / snufje zout / snufje peper

Garnering: 2 eetlepels walnoten in stukjes en 2 zongedroogde tomaatjes in stukjes / basilicumblaadjes / citroen

Bereiding:

Draai voor deze vegan spaghetti met pesto saus, de courgettes door de spiralizer of snijd er in de lengte dunne reepjes van. Meng voor de pesto de overige ingrediënten in de mixer niet te fijn en maak op smaak af met peper en zout. Meng de pesto met de courgette. Garneer met de walnoten, basilicum, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Druppel er eventueel wat olijfolie over met citroensap.

Trouwens over Ginger Rogers gesproken, kijk eens naar de geweldige dansacts op Youtube samen met haar even beroemde danspartner Fred Astaire. Die overigens in zijn jonge jaren werd afgewezen bij een auditie. Men vond dat hij te weinig talent had…

Geniet van deze vegan spaghetti met pesto saus, die bovendien snel klaar is!

Geef uw waardering
0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Laden...

Laat uw reactie hier achter