Japanse miso soep
Een Japanner en miso soep. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het ontbijt geserveerd of na de maaltijd. ‘s morgens is het hun oppepper, net zoals bij ons de koffie. Bonitovlokken zijn ambachtelijk gemaakte schilfers van een gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijnsoort. Hierdoor krijgt het soepje een hartige umami smaak. Bovendien is dit soepje supersnel klaar!
Boodschappenlijstje:
voor 2 personen:
1 eetlepel misopasta / 1 theel. bonitovlokken of 1 theel. instant dashi bouillonpoeder / stukje kombu zeewier (gedroogd) / 1 lentjeuitje, in ringetjes / 4 cm tofu-blok in blokjes / 1/2 liter water
Bereiding:
Breng het water aan de kook , voeg de tofu, bonitovlokken of dashi en kombu toe. Laat even zachtjes trekken. Doe de warmtebron uit en voeg de misopasta en lenteui toe. Je kunt ook nog wat verse spinazie blaadjes toevoegen.
美味しい Oishii lekker 🙂
Laat uw reactie hier achter